Usein kysyttyä

Nogasin on tehokas ja helppokäyttöinen ruoansulatusentsyymi. Nogasin sisältää luontaista alfagalaktosidaasi–entsyymiä, jonka on tutkimuksissa todettu helpottavan ilmavaivoja ja turvotusta.

Nogasin-valmisteen sisältämä alfagalaktosidaasi-entsyymi pilkkoo ruoan sulamattomia osia ohutsuolessa. Kun ruoka pilkkoutuu imeytyvään muotoon jo ohutsuolessa, vältetään paksusuolen bakteerikäymisestä johtuvat vatsatuntemukset kuten turvotus ja ilmavaivat.

Purutabletti Makeutusaine (ksylitoli), täyteaine (mikrokiteinen selluloosa), Aspergillus niger -mikrobin tuottama alfagalaktosidaasientsyymi, paakkuuntumisenestoaine (kasvirasvahappojen magnesiumsuolat), aromit. Gluteeniton, maidoton, laktoositon, liivatteeton. Kapseli Täyteaine (mikrokiteinen selluloosa), liivate, Aspergillus niger -mikrobin tuottama alfagalaktosidaasientsyymi, paakkuuntumisenestoaineet (piidioksidi, rasvahappojen magnesiumsuolat), värit E171, E172, E133. Gluteeniton, laktoositon, sokeriton, hiivaton

Nogasin purutabletit ovat saatavilla 25 ja 50 purutabletin kätevissä taskupakkauksissa. Nogasin kapselit ovat saatavilla 10, 30 ja 100 kapselin pakkauksissa.

Nogasin purutabletti eroaa kapselista siten, että se voidaan nauttia ilman vettä ja pakkaus on kätevä kuljettaa mukana. Nogasin purutabletit sisältävät vähän enemmän alfagalaktosidaasi-entsyymiä (600 GalU) kuin kapselit (400 GalU).

Nogasin-valmisteen ei tiedetä olevan haitallinen raskauden ja imetyksen aikana. Valmisteen käytöstä on kuitenkin hyvä keskustella lääkärin kanssa.

Nogasin soveltuu aikuisille ja yli 3-vuotiaille lapsille.

Nogasin-tuotteiden sisältämän alfagalaktosidaasi-entsyymin on kliinisissä tutkimuksissa todettu helpottavan aterianjälkeisiä ruoansulatusvaivoja (Di Stefano ym. 2007, Ganiats ym. 1994). Tutkimuksissa vapaaehtoiset henkilöt ovat saaneet aterian yhteydessä joko alfagalaktosidaasia tai lumevalmistetta. Alfagalaktosidaasin jälkeen ilmavaivoja ja muita ruoansulatusvaivoja esiintyi huomattavasti vähemmän kuin lumevalmisteen jälkeen.

Nogasin-valmisteen jatkuvalle, pitkäaikaiselle käytölle ei ole estettä.

Nogasin purutabletti on täysin vegaaninen, ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Nogasin kapselin kuori on eläinperäistä liivatetta. Haluttaessa kapselit voidaan myös avata ja sekoittaa sisältö ruoan tai juoman joukkoon. Kapselin sisältö ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Nogasin-valmisteen ja lääkkeiden samanaikaiselle käytölle ei ole estettä, sillä Nogasin-valmisteella ei tiettävästi ole yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa.

Lactrase on tehokas ja helppokäyttöinen laktaasientsyymivalmiste, joka sisältää Aspergillus oryzae -mikrobin tuottamaa laktaasientsyymiä. Lactrase pilkkoo maitosokerin eli laktoosin tehokkaasti ja sopii siten käyttöön laktoosi-intoleranteille laktoosipitoisen ruoan kanssa.

Laktaasientsyymi on välttämätön laktoosin pilkkoutumiselle ja imeytymiselle. Sen avulla maitosokeri eli laktoosi pilkkoutuu ohutsuolessa imeytyväksi glukoosiksi ja galaktoosiksi. Joillakin ihmisillä suoliston laktaasientsyymin muodostuminen heikentyy tai häviää lähes kokonaan lapsuusiän jälkeen. Kun laktaasientsyymin puutos aiheuttaa vatsa- ja suolisto-oireita, on kyseessä laktoosi-intoleranssi. Tyypillisiä laktoosi-intoleranssin oireita ovat vatsakipu, vatsan turvotus, ilmavaivat ja ripuli. Vatsaoireet syntyvät kun pilkkoutumaton maitosokeri kulkeutuu paksusuoleen, jossa siitä bakteeriaineenvaihdunnan myötä syntyy mm. kaasuja. Lactrase pilkkoo maitosokerin eli laktoosin helpommin imeytyviksi sokeriyksiköiksi – glukoosiksi ja galaktoosiksi.

Yksi kapseli tai purutabletti sisältää 5000 FCC-yksikköä laktaasientsyymiä, joka pilkkoo noin 15 g laktoosia. Esim. lasillinen (2 dl) maitoa sisältää 10 g laktoosia. Purutabletti Makeutusaineet (ksylitoli, sorbitoli), Aspergillus oryzae -mikrobin tuottama laktaasientsyymi, paakkuuntumisenestoaine (kasvirasvahappojen magnesiumsuolat), aromi. Gluteeniton, maidoton, laktoositon, liivatteeton. Kapseli Maissimaltodekstriini, Aspergillus oryzae -mikrobin tuottama laktaasientsyymi, liivate, värit (titaanidioksidi, rautaoksidi), stabilointiaine (rasvahappojen magnesiumsuolat). Makeutettu ksylitolilla ja sorbitolilla, liiallisella käytöllä voi olla laksatiivisia vaikutuksia. Gluteeniton, laktoositon, sokeriton, hiivaton.

Lactrase purutabletit ovat saatavilla 25 ja 50 purutabletin kätevissä taskupakkauksissa. Lactrase kapselit ovat saatavilla 10, 30 ja 100 kapselin pakkauksissa.

Purutabletissa ja kapselissa on sama määrä laktaasientsyymiä ja siten ne ovat yhtä vahvoja ja tehokkaita. Muissa raaka-aineissa on eroa niin, että Lactrase-purutabletissa on mukana makeutusaineina ksylitolia ja sorbitolia. Lactrase kapselissa ei ole makeutusaineita. Lactrase kapselissa on liivatekapseli, kun taas purutabletti ei sisällä mitään eläinperäisiä ainesosia. Lactrase purutabletti on helppo nauttia ilman vettä.

Lactrasea voi huoletta käyttää raskauden ja imetyksen aikana.

Lactrasea voi antaa yli 3-vuotiaille lapsille. Pienten lasten kohdalla kannattaa ensin selvittää vatsavaivojen syy, eli onko kyse laktoosi-intoleranssista vai mahdollisesti maitoallergiasta. Laktoosivaivoista kärsiville lapsille kätevin vaihtoehto on Lactrase GO -purutabletti

Lactrase purutabletti on täysin vegaaninen, ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Lactrase kapselin kapselikuori sisältää liivatetta. Kapselia ei ole pakko niellä vaan sen voi avata ja sirotella sisällä olevan jauheen suoraan ruuan tai juoman päälle tai ottaa sen esim. lusikalla. Näin Lactrase kapseli soveltuu myös vegaaneille.

 

Laktaasientsyymi on eristetty Aspergillus oryzae –mikrobista.

Gluten GO on ruoansulatusentsyymeitä sisältävä valmiste käytettäväksi gluteenipitoisten viljojen kanssa. Se ei kuitenkaan korvaa keliaakikon gluteenitonta ruokavaliota.

Gluten GO sisältää entsyymeitä, jotka pilkkovat vaikeasti hajoavia proliini-pitoisia proteiineja, joita ovat etenkin viljojen gluteeni ja maidon kaseiini.

Gluten GO sisältää kolmea eri entsyymiä, jotka pilkkovat proteiinin aminohappoketjua tehokkaasti sekä sen keskeltä että myöskin molemmista päistä.

Gluten GO otetaan gluteenipitoisen aterian yhteydessä. Se sopii sekä satunnaiseen että jatkuvaan käyttöön. Vaikutusaika on yksilöllinen, ja todennäköisesti parin tunnin kuluttua tulee ottaa uusi kapseli, jos uusi ateria sisältää gluteenia.

Gluten Go löytyy yhdessä pakkauskoossa. Se on kätevä taskupakkaus, jossa on 25 kapselia.

Gluten GO sopii käytettäväksi raskauden ja imetyksen aikana.

Gluten GO sopii yli 3-vuotiaille lapsille. Varsinkin lasten kohdalla kannattaa kuitenkin ensin selvittää vatsavaivojen syy, eli onko kyse esimerkiksi keliakiasta tai vilja-allergiasta.

Gluten GO:n päivittäisestä ja pitkäaikaisesta käytöstä ei ole tutkimusta. Olemassa olevien tietojen mukaan pitkäaikaiskäytöstä ei ole haittaa.

Gluten GO ei sisällä mitään eläinperäisiä aineita. Myös kapselikuorilo on kasviperäinen.

Gluten GO:n entsyymit ovat mikrobiperäisiä. Mikrobien kasvatuksessa on käytetty vehnä- ja soijaperäisiä aineita. Siksi näistä voi olla jäämiä tuotteessa.

Gluten GO on gluteeniton tuote.

Multienzyme GO on monientsyymivalmiste, joka sopii käyttöön raskaiden ruokien kanssa tai silloin kun ruoansulatusongelman syy ei ole tiedossa.

Multienzyme GO sisältää useita erilaisia ruoansulatusentsyymeitä, jotka pilkkovat ruoan proteiineja, rasvaa ja hiilihydraatteja.

Multienzyme GO sisältää monipuolisesti erilaisia kasvi- ja mikrobiperäisiä ruoansulatusentsyymeitä.

Multienzyme GO otetaan aterian yhteydessä. Se sopii sekä satunnaiseen että jatkuvaan käyttöön. Vaikutusaika on yksilöllinen, ja todennäköisesti parin tunnin kuluttua tulee ottaa uusi kapseli uuden aterian yhteydessä.

Multienzyme GO löytyy yhdessä pakkauskoossa. Se on kätevä taskupakkaus, jossa on 25 kapselia.

Multienzyme GO:n käytöstä ei tiedetä olevan haittaa raskauden ja imetyksen aikana. Kysy kuitenkin neuvoa terveydenhoidon ammattilaiselta tilanteeseesi liittyen.

Multienzyme GO sopii yli 12-vuotiaille.

Multienzyme GO:n päivittäisestä ja pitkäaikaisesta käytöstä ei ole tutkimusta. Olemassa olevien tietojen mukaan pitkäaikaiskäytöstä ei ole haittaa.

Multienzyme GO ei sisällä mitään eläinperäisiä aineita. Myös kapselikuorilo on kasviperäinen.

Multienzymen GO:n lähes kaikki entsyymit ovat mikrobiperäisiä. Mikrobien kasvatuksessa on käytetty vehnä-, maito- ja soijaperäisiä aineita. Siksi näistä voi olla jäämiä tuotteessa.